|
|
Kapitáni, jak to jde?
Poslední příspěvek 11-09-2008, 21:05 od VKrizek4. 15 reakcí.
-
01-01-2008, 12:51 |
-
M'Artin
-
-
-
Vstoupil: 08-24-2007
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
Hoj všichni. Zajímalo by mě, jak jsou čeští a slovenští hráči spokojeni se svou třídou v PvE i PvP? Ano, toto je "whine" topic :))
Mě docela chybí pár zásadních skillů (zpomalování...) a myslím si taky, že by měl kapitán bejt silnější healer a buffer. V bitvách vojáky nakopne spíš řev kapitána než maník s kytarou. Jak to zatim vypadá, jsme nejzbytečnější a nejméně hraná postava v LOTRO. Co vy na to?
Captain Marthelion of Gondor, Nazdar kinship. (ELDAR - EU) http://www.nazdar.phorum.cz
|
|
-
01-01-2008, 19:45 |
-
filky
-
-
-
Vstoupil: 05-03-2006
-
Praha
-
Příspěvků 816
-
-
|
Re: Kapitáni, jak to jde?
mam kapa jako alta a vyhovuje mi. A s vyuzitelnosti to neni zas tak strasne. Ja bych treba na Balroga bez kapa nikdy nesel. :)
Lotro Czech - Executive Editor Filiel Sneaker - The Watchers / Laurelin / Silver Blades alliance
|
|
-
01-28-2008, 10:50 |
-
M'Artin
-
-
-
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
filky:mam kapa jako alta a vyhovuje mi. A s vyuzitelnosti to neni zas tak strasne. Ja bych treba na Balroga bez kapa nikdy nesel. :)
jj, to je pravda, ale stejne. buffy celkem ujdou a ty jsou potreba ale rozhodne bychom meli bejt lepsi healeri mozna nejlepsi ve hre a misntrel by mel hlavne buffovat a tak (ale to je jen muj nazor - navic to jak udelali ten heal za morale je hrozny. Skoro se mi zda, ze to delaj schvalne, aby jako ve fellowshipu byl jen jeden kapitan nebo nevim
taky bych si treba pral aby byla mozna variabilita charakteristika vsech charakteru (nejen kapitana) ten trait system je docela zajimavej ale jak to je ted tak vsichni champove si daj urcity traity, kapitani vicemene taky vsechny stejny atd. ----- Mozna tady jsou lidi, ktery toto srovnani nemaj radi, ale ve vysledku byl lepsi system talentu ve wow, kde zvolenim urciteho stromu se vyplatilo jit az do konce (pro dobry skilly ve vybranem smeru) a cesta k nim byla zvolenim talentu, ktere charakter na dany typ postavy vylepsily. Jak tu spousta lidi vi (treba Filky:)) GW mely tvoreni alternativ taky o dost lepsi nez LOTRO.
Captain Marthelion of Gondor, Nazdar kinship. (ELDAR - EU) http://www.nazdar.phorum.cz
|
|
-
01-28-2008, 14:46 |
-
filky
-
-
-
-
Praha
-
Příspěvků 816
-
-
|
Bohuzel jakakoliv vetsi variabilita by take vedla k problemu s vyvazenosti postav a jejich skillu a prave GW a WoW jsou klasickym prikladem. Radeji budu hrat jednoho kapitana furt stejne, nez aby se me z druida stal tank nebo z monka damage dealer.
Lotro Czech - Executive Editor Filiel Sneaker - The Watchers / Laurelin / Silver Blades alliance
|
|
-
01-28-2008, 17:44 |
-
Zealot
-
-
-
Vstoupil: 05-13-2006
-
-
Příspěvků 65
-
-
|
Kapitan byl uz od zacatku myslen jako support class... byl oznameny jako druhorady healer, hlavni buffer a trosku DPS... takze si myslet ze by mel healovat nejvic a az pak MIN je trochu... ehm... zcestne... To je jako kdyby si chtel aby BRG mel stejne dobry, ne-li lepsi CC nez LM nebo aby CHN tankoval stejne dobre jako GRD... Tydle jasne dany classy jsou to co je na lotro dobry, nikdy se nestane aby nejake 2 classy delali tu samou vec stejne... Bud za to rad protoze todle pohrbilo GW a pro me castecne i WoW o kterem sem po ukonceni GW premyslel ale po precteni si co vsechno umi todle ci jine povolani a tim padem ho hraje kazdej sem od wow upustil...
Lotro // Zerandir - 50 Guardian - Active GW // Zealot Swiftblade - Odpočívá v pokoji AoC // Zerandir - 76 Dark Templar - dovolená AoC // Zeranid - 65+ Herald of Xotli - pochodující fritéza - dovolená
|
|
-
01-31-2008, 12:28 |
-
M'Artin
-
-
-
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
Je celkem jedno, co Turbajni ohlasili o nejaky class na zacatku, hra se bude dale vyvijet jako vsechny MMOs, kde na zacatku po vydani casto ani nevite, zda hrajete jeste betu a nebo dodelanou hru. (z LOTRO mam ten pocit doted - na pozadani vysvetlim :))
Podle me by variabilita jednotlivych class nemusela nutne zasahovat do roli ostatnich, ale i kdyby. Ve fellowshipu by dál bylo jasne vcem je urcita class nejlepsi a tudiz by napr. champion netankoval, proe v tom by byl stale lepsi GRD a champ by byl lepsi zase ve svem atd. Jen si myslim, ze si s tim meli vic pohrat, tot vse. K ty variabilite stejne jednou dojde asi, jen si myslim, ze to tam melo bejt jiz od zacatku a taky doufam, ze to nezkazej. *
Kdyz rikam, ze by mel CPT bejt lepsi healer, tak vychazim prave z toho, ze by si hrac mel moznost nastavit treba CPT, podle toho jak chce a nebo je potreba, a dale z toho, ze hitpointy jsou v LOTRO moralka a nevim kdo by ji mel zvedat vic nez velitel - pokud pomineme, ze moralku nejvic zvednou laska, sex, penize a docasne drogy. Minstrela bych uplne zrusil proe je to trida na palici :PPPP a nebo prave z nej udelal buffera s jinym zamerenim nez CPT, popr. kaputanovi buffy by byly o necem jinym. A nebo by klidne mohli bejt ve hre dva healeri (popr 3 s LRM), CPT by byl healer over time teda, ale stejne potrebuje o dost silnejsi heal. Captain: "Do bojeeeee! Kdo nezabije aspon deset skretu, ten nedostane veceri! Brante hospodu! Kdo zabije pres padesat skretu dostane opustak za zenskyma!"
Minstrel: "Kluci, tudle pisnicku jsem slozil na hradbach, kdyz jsem balil jednu kocku. Snad se Vam bude libit a pozvedne Vam moralku: "Ted je vsechny sejmeme tralala, paxi dame lembas a piiivo tralala a pak na to hupnem tralala pokud mi v boji neco neufiknou tralala...." Pak nasleduje psychadelicky solo na elektronickou loutnu *Pozn.: Prave WoW je ukazka toho, jak variabilita classu hezky funguje. Ano, druid muze prevzit roli tanka (dlouho jsem to nehral, ale byly dokonce i doby kdy byl lepsi tank nez warr) a nebo priest muze davat dobrou damage. Ale zalezi na skupine jak si role rozdeli a to je uzasny. Kdyz budete mit skupine priesta, kterej zarputile nehealuje, taxi asi poklepete na celo a kicknete ho. Warrior mohl tankovat a nebo DPS podle toho jak bylo potreba a urcita variabilta byla u vsech trid aspon tak, ze se zmenil zpusob jakym svou roli v hre plnili. Warlock tak byl napriklad ve skupine porad na dmg a nejakej ten debuff, ale talentama se zmenil zpusob jakym svou roli plnil: bud destruction nuker a nebo vice dot na targetu a postupna dmg, atd. Mage mohl svou roli dmg dealera taky upravovat atd. Tahle variabilita umoznovala hracum hrat hru ruznym zpusobem, kdyz hrajou sami v PVE nebo PvP a nebo v PvE group/raidu a nebo proste podle toho co je bavi. Kdyz vas v LOTRO prestane bavit hrat stejnym zpusobem, musite vylvlovat jinou class.
WoW mel tedy minimalne dva druhy variabilit, bud tak ze charakter mohl plnit vice roli (warrior, druid, shaman,priest...) a nebo, ze se trochu pozmenil zpusob jakym zpusobem svou roli plni (afflock vs destruction..., frost mage vs fire mage..., rogue atd.). Obe tyto variability v LOTRO chybi a je to skoda. U GW moc nevim, proe ty jsem hral jen obcasne (jaxe to neplati tak nemam potrebu furt hrat :)), vlastne jsem PvE dohral jen za warriora a jen omezene obcas PvP. Ale variabilita podle zbrani a sekundarni class mi prisla zajimava a prinaselo mi to velke zpestreni hry. Ani nic takoveho v LOTRO neni, bohuzel. sry za delku a neprehlednost
|
|
-
01-31-2008, 15:32 |
-
Zealot
-
-
-
-
-
Příspěvků 65
-
-
|
1) Rict o lotro ze je to vypustena beta(jestli sem to mel tak pochopit) je trochu moc... nevim jestli si hral treba Vanguard:SOH... to kdyz vyslo byla beta... lotro v dobe kdy vyslo na tom bylo podstatne lip... 2)Ze by si zrusil MIN... fajn... ja muzu rict ze bych zrusil CPT pac je v grupe kvuli buffum a odstranovani debuffu... ja bych to dal MIN a CPT bych zrusil... je to stejne subjektivni nazor jako ten tvuj... navic... mit healing class v heavy armoru a 4KHP by byl dost silnej imbalanc... kazdej by hral CPT aby moh farmit creepy na renown. Jednim takovym prikladem je Cleric class ze zminovaneho Vanguardu, kde si Cleric v heavy armoru povodil v PvP uplne cokoliv... protoze to bylo hovado s tunou HP, MP a dobrou dmg... takze na pvp serverech bylo preclericovano a pure dps classy byly sikanovany... na PvE serverech je hral zase kazdej proto ze sel do Zaraj Areny a farmil si 4-con bossy... 3)Ukazka toho ze ve wow to funguje je pro me nic nerikajici... jednak sem wow nehral, takze nemuzu poradne posoudit, jednak wow je tu uz peknejch par let a urcite si asi vzpomenes na doby kdy po nejakem patchy se z jedne classy stal totalni uber char, protoze se to mohlo healovat, buffovat a melo to par dmg skillu... 4)Ukazka toho jak to nefungovalo, tedy v urcite mire jsou/byly GW... to ze se z Monka stane dmg dealer a v kombinaci 8 monku na dobre GH neni sanci proti tomudle spiku hrat sem sam hodnekrat zazil... Nakonec mi to hru tak znechutilo ze sem hrat prestal, takovych jako sem ja bylo spousta a GW uz nejsou to co byvali pred Nightfallem... 5)Rict ze by mohl healovat LM... chtel bych videt jak by LM zvladal CC, mana managment, stun imunitu, wound removal a jeste do toho healoval 5 lidi... 6)Variabilita class v lotro je... nevim jak je to u CPT... BRG se muze zmenou traitu zamerit bud na stealth a debuff(hlavni role) nebo na CC a doplnovat tak LM, nebo na DMG a byt takovy lehky CHN, ale nikdy nebude lepsi nez LM v CC nebo CHN v DPS. Pak tady mame CHN, ten zmenou traitu muze byt tank, ale zase pouze druhorady... nikdy nebude lepsi nez GRD... a naopak GRD muze udilet DMG(po B12 premenou z tank stance do dmg) ale zas ne takovou jako CHN. Takze o class traitech a v urcitych pripadech i o virtues muzeme mluvit jako o zminovanych talentech... samozrejme traity nejsou tak propracovane jako talenty, ale pomoci nich se da zmenit zamereni postavy.
Takze.. Je jedine dobre ze povolani v lotro jsou takhle jasne dany a mohou trochu plnit roli povolani jineho... Kdyz se ti to nelibi tak muzes na oficialni fora napsat at dostanou CPT healy a MIN buffy... myslim ze spousta lidi ti rekne neco podobneho. A kdyz to dam vsechno dohromady... treba nekdy CPT daji lepsi healy a MIN daji treba vic buffu... ale MIN bude porad nejlepsi v healingu a CPT nejlepsi v buffech.
Lotro // Zerandir - 50 Guardian - Active GW // Zealot Swiftblade - Odpočívá v pokoji AoC // Zerandir - 76 Dark Templar - dovolená AoC // Zeranid - 65+ Herald of Xotli - pochodující fritéza - dovolená
|
|
-
01-31-2008, 17:56 |
-
M'Artin
-
-
-
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
Takze ta variabilita, co zminujes, ze ve hre je, nijak nenarusuje balance? :) Jako CPT muzu rict, ze nemame ani naznak neceho takovyho, at se specneme na cokoliv, tak je to "overall suck". Nejsem sam, kdo takhle smysli, precti si CPT forum u codemasters. Chtel jsem taky vedet jak se cejtej cz/sk kaputani, bohuzel tu odepsal jeden.
Tim, ze rikam, ze LOTRO je jak beta myslim to, ze Turbines jsou pomaly v opravovani nedokonalosti ve hre * (at uz jsou to buggy a nebo neadekvatnost skillu atd...), maj sklon se zabejvat hloupostma** a o logickym rozsahu sveta Shadows of Angmar ani nebudu radsi mluvit***.
*vseobecne nejsou turbines moc rychly, napr. tracking pro Scholara pridali az skoro po trech mesicich v srpnu *za 8 mesicu hry se teprve ted dostali k vylepseni GRD (uvidime) prestoze problemy byly jasny uz davno *stale neopravili a nebo neoduvodnili pitomy skilly jako je Upper Cut, Duty Bound, Noble Mark, nektery skilly Heralda atd..
*problemy skrze spatne vymysleny mechaniky napr. resurrections, s kteryma si nevedi rady, jakoby nevidej
**zmena ucesu nebo to, ze heavy armor class muze v pve zonach nosit saty pres brneni se mi zda jako magořina o to víc, ze tomu daj prednost pred podstatnejsima vecma ***k tomu jen: na kolik datadisku to vypada zatim (bez patchu)? kolik je to let? Pardon, pokud moje nespkojenost nekoho urazi. Moje frustrace ma puvod v tom, ze jsem na LOTRO cekal pres dva roky, hral jsem ho od vydani hned jak se Codemaster uracili rozeslat hru distributorum, po 3 mesicich jsem v srpnu odesel kvuli RL a kdyz se v prosinci vratim zjistim, ze se ta hra v podstate nezlepsila v zadnem ohledu (jen pridali Annuminas a Rift). Asi si dam dalsi pauzu a pockam tak pul roku zas, mozna dyl az uplne nejdyl :) Nikoho se nesnazim odradit od hry LOTRO, proboha. Tak do levelu 45 ma hra super atmosferu... pak to nekoho bavi a nekoho uz ne :)
|
|
-
01-31-2008, 19:24 |
-
Zealot
-
-
-
-
-
Příspěvků 65
-
-
|
Ta variabilita kterou zminuju balanc nijak nenarusuje z toho duvodu ze kdyz se treba ten CHN nebo BRG snazi o CC nebo o tankovani tak neni tak dobry jako charakter k tomu urceny a rozhodne se asi nestane ze by ti balroga tankoval CHN a nebo sis vzal misto 2 LM do riftu 2 BRG kvuli CC. Tracking u scholara byl pridanej tak pozde proto ze to povazovali za zbytecny, protoze relikvie jsou jen v ruinach, takze to neni tak hrozny jako kdyz jde tezit prospector... vlastne tezit se scholarem bylo strasne lehky, nebyl to takovy opruz jako prospecting U GRD ani neni potreba neco upravovat, jsem naprosto spokojeny s tim jak to ted je, ani bych ten revamp nepotreboval. Chtel sem timdle reagovat na ten balanc, ne vyvolavat nejaky flame... co me spis prekvapuje je ze je u CPT neco v (ne)poradku, kdyz bez CPT se neda balrog temer zabit a jejich role v poradne grupe je dost dulezita, u nas v kinshipu sem nezaznamenal zadne problemy ze strany hracu kteri maji CPT jako main char. Spis zaznamenavam prelidnenost HNT a CHN a nasledny flame a hadky techto lidi, kteri nadavaji jak je lotro na hovno pac se do zadny grupy nedostanou... a ze je nechceme vzit tam nebo tam... a kdyz potrebuje grupa CPT tak ma smulu protoze temer zadnej poradnej neni... To same se da rict o BRG... proste nejsou...
|
|
-
01-31-2008, 22:51 |
-
M'Artin
-
-
-
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
Dobre, pokud pripoustis, ze variabilita je mozna i bez absolutniho
zruinovani hry, tak Ti tady rikam, ze kapitan moc na vyber nema (a tomhle byl tenhle
"whine" topic) a hrat furt stejnym zpusobem zacina bejt kruta nuda. Plus jsem konstatoval, ze je taky hloupy, kdyz si kazdej CPT musi zvolit ty samy traity, kdyz si kazdej GRD zvoli ty samy traity atd. atd. Ja nikdy nerek, ze by mel bejt champ vymenitelnej za
grd, ale ze bych rad, abych moh hrat tridy podle vlastniho nastaveni aspon trochu ruznyma zpusobama - tak nevim proc mi tu podsouvas nejaky sileny zameny. Me jde o vice moznosti v hrani jednoho charakteru, snad to uz chapes.
Btw jsi asi jedinej z Guardianu, kdo nechce vylepseni. Je asi pravda, ze vetsina whine topicu pochazi od hracu, co chodej do Ettens a prestalo je bavit behat v davu u Tolu. Asi je prave tam to misto kde se ztracej iluze o LOTRO. - Proste me bavi hrat vice proti lidem a s lidma nez se hodiny probojovavat instanci abych pak moh stanout proti mobovi, kterej ma vse nascriptovany vcetne "nahodnejch" wipe akci.
MOzna nemas rad whine topicy, ale tohle je tu receno uz od pocatku. Ja chtel vedet, co stve ostatni kapitany a rek jsem, co stve me. Zatim mi tady jeden Guardian tvrdi, ze mam bejt spokojenej i kdyz nejsem, a ze CPT je vlastne bezva class, proe ji vsichni potrebujou. Znamena to neco?? CPT je opravdu v neporadku. Zeptej se nekterejch hracu v kinshipu teda zda jsou spokojeni napr. s:
- Noble Mark (asi 12 dmg jednou za 10s) - absolutni zbytecnost, ze jsem to i vyhodil ze slotu
- Words of Courage (slabej heal, kterej jeste "vylepsili" tim, ze ted stoji vlastni morale) - Cutting Attack / Deffensive Strike ( tyto utoky davaj krvaceni / +armor, ale hodnoty obou effektu jsou smesny, ktery nevyvazujou nijak dmg, kterou maj nase ability nizsi)
- Zadny zpomalovani nepritele, coz je jeden ze zakladu kazdy balance ve hre (napr. ve WoW ma zpomalovani pohybu nebo stun kazda class) - bublina, pod kterou te stejne zmrzacej, omracej (proste kazdej debuff), takze chcipnes - jakoby nestacilo ze pod nich prijdes o morale (pak sice dostanes slabej heal ale stejne vestinou natahnem backory) - uspesnost pouziti v PvMP tak 30procent
atd. Plus uz zmineny debilni race skilly jako Duty Bound, Upper Cut etc... Co to v ty hre jeste po 8mesicich dela??? Jako GM scholar ti rozhodne muzu rict, ze tezit jako scholar rozhodne
nebylo lehky: ano nase nodes jsou v ruinach, ale k mnoho ruinam jsme
bez trackingu bezeli i zbytecne, protoze tam casto proste nic nebylo.
Itemy pro vyssi skill jsou v ruinach, ktere jsou zahlceny monstrama
(napr IB v angmaru) a bez trackingu se tam probojovat a zjistit ze tam
nic neni bylo k zblazneni opravdu. U toho jsem poprve ziskal jistou
rezervovanost vuci Turbine. Po mesici rekli, ze to daj za dva mesice a
konec diskuze. Taky pocatecni absence need/greed ztezovala scholarum ziskani materialu z dropu.
|
|
-
01-31-2008, 23:01 |
-
M'Artin
-
-
-
-
-
Příspěvků 88
-
-
|
Omlouvam se za muj ton. Nema cenu se nad blbou hrou tak hadat. Ja nechapu tebe a ty nechapes me, to je cely.
|
|
-
01-31-2008, 23:54 |
-
Zealot
-
-
-
-
-
Příspěvků 65
-
-
|
Uz ne nebavi se tu s tebou hadat, evidentne nechapes co se ti snazim vysvetlit... Precti si jeste jednou co sem o revampu GRD napsal. Nerekl sem ze nechci ale ze ani neni potreba, to je myslim dost rozdilny... to ze nam pridaji dmg stanci a dmg skilly je mi k tankovini vis co platny... To ze deep breath bude mit z 2.5Min. recharge 7.5Min mi taky pomuze... Na co potrebujes ve hre zamereny na PvE snarre? Jedine tak v ET... nikde jinde ho nevyuzijes a jedinej kdo chce snarre a stun sou PvP whineri ktery jeste nepochopili ze tadle hra neni o pvp... Jestli te bavi hrat s lidma proti lidem tak sis zvolil totalne spatnou hru a mel si zustat na wow/GW... Miluju kdyz nekdo ve hre ktera je silne pve zamerena whinuje ze si neskrta v pvp. Nebudu se tu s tebou dal vybavovat, porad rikas ze je CPT v neporadku, ok je... ale asi to nebude jenom CPT kdo je v neporadku tak se s tim smir. PS: Jako GM schollar ti muzu rict ze mi masterovani problem nedelalo a tracking skill byl oznamen do dalsiho booku a ne jako hotfix. Uz se s tebou nebudu dohadovat, je to zbytecny.. kazdej si meleme svoje a neposlouchame se...
|
|
-
02-04-2008, 19:03 |
-
filky
-
-
-
-
Praha
-
Příspěvků 816
-
-
|
Kapitan jako class je v lotro naprosto v poradku. Je to dobra a vyvazena postava, ktera se hraje perfektne a spolecne s mojim burglarem ji hraju nejcasteji. Obecne kapitani i diky Riftu a jejich skillum patri v Raidech mezi nejvyhledavanejsi hned po healerovi a tankovi. Variabilita ruznych class je v Lotro na dobre urovni a i proto nevidime tolik zasadnich zmen ve skillech jako bylo treba v GW nebo WoW. Je to i diky tomu, ze Lotro je predevsim PvE hra a tim je vybalancovani trosku jednodussi.
|
|
-
02-08-2008, 16:21 |
-
Gforsakenone
-
-
-
Vstoupil: 01-07-2008
-
Náchod
-
Příspěvků 31
-
-
|
Nechci se michat do otazky vyvazenosti kapitana, protoze o tom moc nevim. Ale co se guarda tyka, taky mi prijde, ze ty zmeny naprosto nejsou potreba. Myslim, ze ta postava je naprosto vyvazena pro ucely, ktery ma ve hre plnit.
-HOWGH-
Godforsakenone - lvl 50 GRD Druuna - lvl 49 HNT Lido - lvl 20 LRM Myo - lvl 22 CHMP Ellof Valantor - lvl 20 MNST Gibo - rank 4 WL Mammon - warg zatím bez ranku
|
|
-
02-09-2008, 11:26 |
-
Avalon
-
-
-
Vstoupil: 08-19-2007
-
-
Příspěvků 330
-
-
|
Pane jo , tato diskuze mi trosku utekla. Kapitan podle myho nazoru je v poradku. A taky je pravda ze je nas malo :( Nektery skilly i traity jsou zajimave a jejich kombinace je opravdu velka. Chci vetsi heal slotnu to a to . Chci mit stun(sice jen 3sec) tak slotnu jinej trait..... Napr skill last stand v etten stve hodne creepu , kdyz me nemuzou 20 vterin zabít. Ve spojeni se skilem In harms way udelam na zminenejch 20 sec nesmrtelnou celou grupu. Nakonec jen napisu , ze kapitanku co mam , hraju rad a nemam s ni problemy 
Avalon CPT level 50 Oficír Metalsmith Lyraa GRD 50 Tailor Divoká HNT 50 Kuchařka a farmářka Server Snowbourn , guilda RiP
|
|
Stránka 1 z 2 [16 příspěvků]
1

|
|
|